360 panorama

Kanalgårdens äldreboende

Trossvägen 1, 590 77 Vreta Kloster Öppna vägbeskrivning

Entreprenader -
23
DLadda ner faktablad (PDF)

Äldreboende i Linköping

Kanalgårdens äldreboende är beläget vid Göta kanal strax utanför Linköping och erbjuder trivsamma lägenheter, många med balkong eller uteplats. Den vackra omgivningen ger goda möjligheter till rekreation.

Att utgå från det friska

Vi på Vardaga vill vara med och bidra till ett bättre och friskare liv för våra boende på Kanalgården. Även hos den som är sjuk finns det alltid något friskt att utgå från.

I huset arbetar engagerade och kompetenta undersköterskor. Vi arbetar utifrån ledorden omtänksamhet, professionalism, engagemang och nytänkande. Tillsammans med vår erfarenhet gör det att du kan förvänta dig god kvalitet och omsorg.

Kanalgårdens äldreboende drivs på entreprenad av Vardaga med Linköpings kommun som uppdragsgivare. För mer information om Linköpings kommun se www.linkoping.se.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Kanalgårdens äldreboende

Våra lägenheter är mycket trivsamma och har alla egna uteplatser.

Bergs slussar är Göta kanals största sevärdhet och erbjuder fantastiskt upplevelse med slussning och slusstrappa, restauranger, caféer, golf som vi aktivt tar del av som närmsta granne. Vi erbjuder ett smörgåsbord av varierande aktiviteter. Utbudet anslås vid entrén. Aktiviteterna är både i grupp och individuellt. Sång och musik, gymnastik, bingo, högläsning, tipspromenader, herr- och damklubb är ett axplock av det som erbjuds.

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vi på Vardaga vill vara med och bidra till ett bättre och friskare liv för våra boende på Kanalgården. Fast man är sjuk så finns det alltid något friskt att utgå från.

Kontaktman och genomförandeplan

När du flyttar in till oss bjuder vi in till ett välkomstsamtal och du får en egen kontaktman. Tillsammans upprättar vi en genomförandeplan som kan ses som en överenskommelse om hur du önskar att din vård och omsorg ska utföras. Det är viktigt för oss att du som boende själv är med och bestämmer.

Vård

Sjuksköterska finns att tillgå dygnet runt och på vardagar arbetar arbetsterapeut, sjukgymnast i verksamheten. I huset arbetar engagerade och kompetenta undersköterskor.


Läs mer om den goda dagenPå boendet finns en verksamhetschef, verksamhetskoordinator, omvårdnadspersonal som till merparten består av av undersköterskor samt sjuksköterska (vardagar, dagtid). På jourtid finns joursjuksköterska. HSL-organisationen bistår även verksamheten med rehabpersonal. Vad gäller förskrivning av hjälpmedel till enskilda etcetera sker detta av kommunens arbetsterapeut. Läkare finns att tillgå via vårdcentral, bland annat vid veckovis rond samt vid behov.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Trossvägen 1
590 77 Vreta Kloster

sed velit, pulvinar leo. adipiscing elit. id,