Visa alla bilder
360 panorama

Villa Tule

Tulegatan 23 B, 172 78 Sundbyberg Öppna vägbeskrivning

Egen regi 7
63
DLadda ner faktablad (PDF)

Nybyggt boende i Sundbyberg

Nu har boende äntligen gjort sig hemmastadda i det nybyggda äldreboendet Villa Tule (tidigare Tule Plaza) precis vid Tuletorget i Sundbyberg.  Här finns enheter med demensinriktning och somatisk inriktning.

Vi har valt hälsa som tema för Villa Tule , något som ska genomsyra hela verksamheten. Här står hälsan i centrum och har påverkat inredning, den dagliga verksamheten och aktivitetsutbudet. För oss är hälsa ett brett begrepp som innefattar välmående för kropp, knopp och känsla.

På Villa Tule erbjuds dagligen sysselsättning och förströelse av varierande slag  – träna i minigymmet, hämta kraft och ljus i solrummet, ta en törstsläckande och vitamrik juice i Tule juicebar eller på en av takterasserna, lös ett korsord eller se på film.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Villa Tule

Något som gör Villa Tule unikt är det rika utbudet av utemiljö, både i närområdet med dess natur och stadskärna, men även genom verksamhetens specialutformade solrum. Här kan du sitta i en skön stol, känna sanden mellan tårna och njuta av värmen och ljuset av sollamporna. Självklart bjuds du på en god drink från vår egen juicebar i solrummet.

Dessutom har varje våning ett litet orangeri, som ligger intill en större balkong. Huset erbjuder även en större terrass samt en takterrass med utsikt över Sundbybergs kyrka och Sundbybergs stad. 

Villa Tule har 63 lägenheter fördelade på fyra våningar och sju boendeenheter. De boende hyr en egen lägenhet på någon av enheterna som även har gemensamma lokaler såsom vardagsrum och matplats.

I verksamheten finns även aktivitetsrum, minigym och en vacker samlingslokal som erbjuder möjlighet till filmvisning, underhållning och andra festligheter.

Vi erbjuder dagliga varierade aktiviteter, små som stora, året runt. Vi vet att fysisk aktivitet och utevistelse är bra för hälsan likväl som god mat och trevligt umgänge.

Du som bor på Vardaga Villa Tule ska få komma ut i friska luften dagligen – på promenad, sitta en stund på balkongen eller odla något på takterassen.

Vår aktivitetscoach planerar och genomför många av de gemensamma aktiviteterna med stöd av övriga medarbetare.

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Villa Tule är bemannat dygnet runt för att de boende ska få en så trygg och säker omvårdnad som möjligt utifrån behov och önskemål.

Vi arbetar nära läkare som regelbundet går rond och alltid finns nära till hands per telefon.


Läs mer om den goda dagenVilla Tule är en arbetsplats för sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeut/aktivitetscoach.

Språk

Svenska

Karta och adressinformation

Besöksadress
Tulegatan 23 B
172 78 Sundbyberg

dolor ut Lorem mattis leo Nullam sem, sit dapibus at