Nyheter

Grattis Brunnsgatan 15 A – vinnare i pepparkakskampen

Brunnsgatans pepparkakshus

Glada vinnare i Vardagas pepparkakskamp och det bidrag som fick flest röster blev Brunnsgatan 15A i Lund. Målet har varit att bygga Sveriges största pepparkakshus. Det blev ett hus som är nästan 2×2 meter stort.

Hur känns det att ha vunnit årets pepparkakskamp?

– Det känns som att vi har förtjänat att vinna! Det är många som varit engagerade kollegor, boende och anhöriga, säger Alma Altumbabic aktivitetsansvarig på Brunnsgatan 15A.

Berätta om ert bidrag, vad föreställer det och hur fick ni idén till vad ni skulle göra?

– Jag visste att Vardaga har pepparkakskampen inför jul och jag ville att vi skulle göra något som är annorlunda. När jag googlade för att få idéer hittade jag det största pepparkakshuset i Texas och blev inspirerad. Jag tänkte att vi kunde göra det största pepparkakshuset i Sverige.

Hur har ni involverat omsorgstagare och medarbetare?

– Det är inte så svårt. Våra boende är intresserade och tycker att det är roligt när det händer saker. Både kollegor och boende har kommit med idéer och förslag till huset.

–  Vår lokala Ica-butik har sponsrat oss med pepparkaksdeg och godis. De har också bjudit alla boende på glögg och godispåsar. Lokalmedia har varit intresserade och kommit för att titta på vårt pepparkakshus.

Hur mycket jobb har ni lagt ner?

– Vi har jobbat i fem veckor och lagt ner mycket tid och energi. Syftet har varit att alla ska ha roligt och det har vi haft! Det är också många anhöriga som har berättat att det har röstat och det känns roligt!

Tre hedersomnämnanden

Tre bidrag i pepparkakskampen har fått hedersomnämnanden.

Nattsländans pepparkasbygge

Hedersomnämnande kreativitet

Vardaga Nattsländan, Malmö, med motiveringen: Nattsländan har skapat ett kreativt pepparkaksbygge där utsikten över Öresundsbron och Malmö är tema. Med färger som symboliserar allas lika värde och solceller på taket är detta ett bygge helt rätt i tiden.

pepparkaksbåt med pepparkakor runt om

Hedersomnämnande bästa motivering

Vardaga Villa Båthöjden, Saltsjöbaden, med motiveringen: I sin motivering tar Villa Båthöjden oss med på en resa över livets hav. Farkosten är en pepparkaksbåt. Det blir en resa i gemenskap med ljus, värme och hopp där alla får vara med tillsammans. Läs den egna motiveringen här.

Silverparks pepparkakshus

Hedersomnämnande utseende

Silverpark, Täby, med motiveringen: Silverpark har byggt en pepparkaksmodell av sitt eget hus. Här är gott om dekorationer och många små detaljer som skapar nya samtalsämnen. Dessutom kan den som vill titta in genom fönstret till sitt eget rum.