Nyheter

Anmäl dig till Alzheimerloppet 2024 – och bidra till forskning

Två kvinnor springer tillsammans

Varje form av pulshöjande aktivitet har visat sig kunna förebygga demenssjukdomar. Nu är det dags att plocka fram träningskläderna till ett av årets viktigaste lopp – Alzheimerloppet den 23-26 maj.

På Vardaga bryr vi oss om våra omsorgstagare, närstående och medarbetares välmående – men också den viktiga demensforskningen. Därför är det självklart att vi för nionde året i rad väljer att vara stolta huvudsponsorer till Alzheimerloppet. Här är vi med och sprider rörelseglädje samt kunskap och medvetenhet om demenssjukdom.

Alzheimerloppet är både digitalt och lokalt, vilket innebär att du deltar när, var och hur det passar dig. Med din anmälningsavgift på 250 kronor bidrar du till Alzheimerloppets insamling till Alzheimerfonden. Missa därför inte att fira in försommaren med extra motion och härligt umgänge för ett gott ändamål!

Alzheimerloppet 2024

När är det?

Alzheimerloppet pågår mellan den 23–26 maj runt om i landet. Det hålls både lokala och digitala lopp under insamlingsperioden. Läs mer på Alzheimerfondens hemsida för att hålla dig uppdaterad.

Hur gör jag?

Alzheimerloppets tillgängliga format ger alla som vill delta möjligheten att göra det på sina egna villkor. Det innebär att du själv bestämmer plats, aktivitet och sällskap. Det enda du behöver göra är att anmäla dig till loppet och utföra en valfri pulshöjande aktivitet, som till exempel gå, springa, cykla eller simma.

Vardagas boenden med planerade aktiviteter

Ute i Vardagas verksamheter anordnas uppskattade lokala aktiviteter där både medarbetare, närstående och boende deltar tillsammans.

Nedan kan du se en lista på några av verksamheterna: