Letar du äldreboende i Skåne?

Vardagas äldreboenden i Skåne ger dig trevlig och kompetent personal, god mat och roliga aktiviteter direkt utanför dörren till din egen lägenhet. Dina behov och önskemål står alltid i fokus.

Intresserad av att bo hos oss?

Har du frågor om hur det går till att få en plats eller hur det är på boendet? Du är alltid välkommen att höra av dig till oss med dina frågor. Vi erbjuder visningar på plats eller digitalt. Du hittar kontaktuppgifter till våra boenden i listan nedan.

Våra boenden

Vi har äldreboende både för dig som lever med en demenssjukdom och känner av ålderns krämpor i kroppen (somatik). Använda rutan “Tjänst” nedan för att hitta boenden med den inriktning som passar dig. Du kan också välja “Karta” för att hitta boenden i områden du är intresserad av.

Så här går det till att flytta in på ett äldreboende

Vad kostar det att bo på ett äldreboende?

Här hittar du Vardagas boenden i Skåne

Så går det till att söka en plats

1. Kontakta din kommun

För en plats på till exempel ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut från din hemkommun. Ring och be att få tala med en biståndshandläggare inom området omsorg.

2. Träffa din handläggare

Träffa biståndshandläggaren i din hem- eller sjukhusmiljö och berätta om dina önskemål och behov. Du får hjälp att fylla i en ansökan som lämnas in för utredning.

3. Välj din omsorg

När du beviljats stöd är det dags att välja vem som ska sköta din omsorg. Du kan alltid framföra önskemål till kommunen om att bo på något av Vardagas äldreboenden.

Mer om Vardagas äldreomsorg