Nyheter

Fint pris för engagerad demensomsorg!

Glada medarbetare på Brunnsgatan håller upp priset de vunnit

Engagerad och systematisk demensvård med varje omsorgstagare i fokus. Det kännetecknar Vardagas Brunnsgatan 15 A i Lund. Nu tilldelas personalen på äldreboendet årets Ribbingska Minnesfondens Äldrepris på 100 000 kronor. Stort grattis!

– Jättekul. Det är hårt jobb och stort engagemang som ligger bakom, säger Birgitta Odell-Carlsson, verksamhetschef på Brunnsgatan 15 A.

I ett pressmeddelande skriver Ribbingska Minnesfonden att personalen får priset för sitt engagerade och systematiska arbete med individbaserad demensvård.

”De har genom teamarbete och kontinuerlig utbildning av all personal, bland annat lyckats minska läkemedelsförbrukning och fallolyckor, och intagit en ledande position på sitt fält, palliativ vård av äldre dementa personer”, skriver Ribbingska Minnesfonden.

Varje individ i fokus

Verksamhetschef Birgitta Odell-Carlsson känner igen sig i den beskrivningen.

– Vi arbetar på ett mycket organiserat sätt med varje individ i fokus.  Ett bra bemötande är vår utgångspunkt och vi prövar en rad åtgärder innan vi tänker på medicinering, säger hon.

Värdiga vinnare! Gruppchef Janna Kaneli, verksamhetschef Birgitta Odell-Carlsson och äldrepedagog Beatrice Nielsen med prischecken för personalens arbete på Vardagas Brunnsgatan 15 A i Lund.   

Festlig ceremoni

Priset på 100 000 kronor delades ut under en festlig – men coronasäkrad – tillställning utomhus med levande musik på onsdagen på Brunnsgatan 15 A. Överlämnade checken gjorde Anneli Hulthén, landshövding i Skåne län.

Vad ska ni göra med prispengarna?

– Trevligheter i personalgruppen. Bland annat planerar vi en Köpenhamnsresa! säger Birgitta Odell-Carlsson.