Nyheter

“Vardaga har stans bästa hemtjänst”

Porträttbild omsorgstagare Ingrid i rutig skjorta

92-åriga Ingrid Lakstedt har bott på Folkungagatan på Södermalm i Stockholm i över 70 år och trivs i sin fina lägenhet. Tack vare insatserna från Vardagas hemtjänstteam Mosebacke kan hon tryggt bo kvar.

˗ Hade jag inte haft dem, så vet jag inte hur det skulle ha gått. Det är stans bästa hemtjänst, säger Ingrid bestämt.

En packe broschyrer

När Ingrid fick beslut från kommunen om att hon beviljats hemtjänst, var det dags att välja utförare.

˗ Jag fick en sådan här packe med broschyrer, berättar hon och visar med händerna.

˗ Det var inte lätt att välja, men jag hörde mig för bland mina bekanta. De sa att Vardaga Mosebacke var bäst, så då valde jag det. Jag har inte ångrat mig, det fungerar jättebra och det är oftast samma medarbetare som kommer hit och som jag lärt känna.

Ingrid får hjälp med bland annat tvätt, städning och inköp.

˗ De hjälper mig med allt som jag behöver, jag är verkligen nöjd, säger hon.

Dansen ett livsintresse

Idag är det Tess Mörlin från Vardaga Mosebacke som besöker Ingrid. Hon hjälper till att ta ner ett fotoalbum ur garderoben. Ingrid vill gärna visa foton från när hon tillsammans med sin man dansade line-, square- och rounddance i sina yngre dagar. Det är sida efter sida med virvlande volangkjolar i vackra färger, tidningsurklipp om dansframträdanden och glada dansare på resor runt om i Sverige och andra länder.

˗ Jag har haft ett rikt liv, konstaterar Ingrid, som växte upp i Dalarna och kom till Stockholm som 20-åring.

I lägenheten minner en samling fina dalahästar om ursprunget som dalkulla, men Ingrid säger att hon känner sig som stockholmare i första hand. Det är hennes hemstad sedan över 70 år och här kan hon tryggt bo kvar med hjälp från hemtjänsten på Mosebacke.

Vill du veta mer om Vardagas hemtjänst?

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss på telefonnummer: 08-578 700 00

Vi berättar gärna mer om vårt hemtjänsterbjudande på ett förutsättningslöst möte. Antingen digitalt eller hemma hos dig.

Vardaga erbjuder också hushållsnära tjänster

Har du inte fått ett biståndsbeslut från kommunen för hemtjänst? Då kan du köpa dina egna hushållsnära tjänster med ett förmånligt RUT-avdrag. Du kan också köpa hushållsnära tjänster som tillägg utöver din hemtjänst.

Här i listan nedan hittar du Hemtjänst i Stockholm