Nyheter

Storslagen invigning av Villa Tureberg i Sollentuna

Eva, Louise och Ann-Sofie klipper av ett blågult band

Nu är Vardagas nya äldreboende i Sollentuna invigt, Villa Tureberg. Äldreboendet består av 60 lägenheter och är byggt på samma plats där Sollentunamässan låg för några år sedan.

Högst upp i det nybyggda äldreboendet Villa Tureberg finns ”The Penthouse”. En festlokal med stor terrass och med en fantastisk utsikt över Sollentuna. ”The Penthouse” var fullt när boendet invigdes. Det var representanter från Sollentuna kommun, Vardaga, Nytida, Skanska som byggt huset och fastighetsägaren Altura. Det fanns också intresseorganisationer som t ex Demensföreningen i Sollentuna representerade.

I samma hus finns också ett LSS-boende som drivs av Nytida och båda verksamhetscheferna Louise Törnqvist och Ann-Sofie Övergaard välkomnade alla.

Fördelen med att ha två verksamheter i samma hus är framför allt att gruppboenden kan få en mer central placering. Gruppboenden byggs i små fastigheter och då blir det väldigt dyrt att bygga centralt. Sen kan man samverka och verksamhetscheferna berättade att de redan funderar på gemensamma aktiviteter.

Boendet energiförsörjs med solceller på taket och är byggt med i material med låg klimatpåverkan, t ex trä och återvunnet tegel i fasaden. Huset är byggt på den numera rivna Sollentunamässan och därifrån är det underjordiska garaget sparat och kommer att användas.

Eva Ireblad (KD), förste vice ordförande i Vård- och omsorgsnämnden i Sollentuna kommun, invigde formellt boendet genom att klippa det blågula bandet. Hon tackade alla inblandade och gratulerade Sollentuna kommun till ett fint äldreboende med de skämtsamma orden ”man kanske skulle bo här”. Sex omsorgstagare har redan flyttat in och flera visningar är planerade.

Deltagare från Nytidas dagliga verksamhet Stora Blå i Solna uppträdde med egenskrivna låtar.

Sex omsorgstagare har redan flyttat in och flera visningar är planerade.

Klicka här för att läsa mer om Villa Tureberg.

Deltagare från Stora Blå i Solna uppträdde på invigningen.