”En av de bästa perioderna i mitt yrkesliv”

Mer tid för patienterna och möjligheten att kunna styra över sina arbetstider och sin semester. Det är några av fördelarna som Britt-Inger ser med jobbet som timanställd sjuksköterska på äldreboendena Vardaga Villa Riksten och Vardaga Villa Rosstorp.

När Britt-Inger Berseneff var 61 år gick hon i pension från sitt jobb som distriktssköterska inom kommunen. Men att sluta jobba var inte att tänka på.

– Jag ville fortsätta på timmar som sjuksköterska och när jag hittade jobbet på Villa Riksten i Tullinge kändes det helt rätt, säger Britt-Inger som tycker om att ha en aktiv vardag och att fortsätta hålla sig ajour inom yrket.

– Nu kan jag jobba mer mot patienterna och mindre i olika system. Och eftersom jag har lång yrkeserfarenhet och vet vad som skall göras så kan jag lätt avlasta och stötta mina kollegor.

Enkelt att växla mellan två arbetsplatser

Britt-Inger jobbar numera både på Vardaga Villa Riksten och på Vardaga Villa Rosstorp i Rönninge.

– Det är inga problem att växla mellan två arbetsplatser. Vardaga har väldigt bra rutiner, det är lätt att hitta blanketter och allt man behöver på nätet, det känns modernt.

Kan styra över arbetstider och semester

En annan stor fördel som Britt-Inger lyfter fram är att hon nu har möjlighet att styra över sina arbetstider, att kunna tack nej eller att jobba mer under vissa perioder.

– Jag kan också styra över min semester, nu kan jag ha mina fem sammanhängande veckor i sommar när det passar mig. De här fyra åren har varit en av de bästa perioderna i mitt yrkesliv.

Är du pensionär men vill fortsätta ditt jobb som sjuksköterska?

Nu finns flera lediga tjänster i Stockholm.