Nyheter

Första spikslaget till Vardaga Villa Kvarnen i Norrköping

fyra personer i hjälm och orange västar spikar på en bräda

På fredagen slogs de första spikarna i till Vardagas nya äldreboende i Norrköping, Villa Kvarnen. Boendet blir en del i helt nytt kvarter, Kvarntorget vid Kungsgatan/Kvarngatan. Där bygger Skanska förutom äldreboende även hyresrätter, bostadsrätter, parkeringsgarage samt ett trevligt torg.

Villa Kvarnen får 72 platser och beräknas stå klart under 2020. Boendet kommer att inredas utifrån Vardagas inredningskoncept, som har fokus på nordisk design och kombinerar funktion och form till en boendemiljö som är anpassad för de boendes fysiska behov samtidigt som miljön är ombonad och hemtrevlig. Färger och inredningsdetaljer är med grund i forskning och evidens anpassade till det åldrande ögat och underlättar för personer med demenssjukdom att orientera sig på boendet.

─ Det känns väldigt roligt att få skapa ett modernt och centralt beläget äldreboende i Norrköping. Vi vet att behovet av platser på äldreboenden redan nu är stort och ökar än mer framöver. Vi vill vara med och bidra, säger Vardagas regionchef Gertrud Öjetoft.

De första spikarna slogs i gemensamt av invigningstalarna Lars Stjernqvist, kommunstyrelsens ordförande i Norrköping, Håkan Isfalk, regionchef Skanska samt Gertrud Öjetoft och VD Fredrik Gren, Ambea.