Nyheter

Flottfärd med boende från Brunnsgatan 15a i Lund

Flottfärd med äldreboendet Vardaga Brunnsgatan 15a

De boende åkte på flottfärd efter tips från anhörig. Flottfärden var vid Habo Gård i Lund och de bjöd på kaffe och kakor.

En fredag i juni var boende och medarbetare från äldreboendet Vardaga Brunnsgatan 15a i Lund på ett spännande äventyr. Det bjöds på flottfärd vid Habo Gård.

– “Att behöva bli gammal är inte så illa när man tänker på alternativet” – är ett gammalt svenskt ordspråk, och jag tycker att det beskriver just oss på Brunnsgatan 15a. Vi erbjuder aktiviteter, varje dag individuellt och i grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. Vi jobbar i samarbete med boende och anhöriga. Alla kan vara delaktiga och påverka samt komma med förslag och idéer, säger aktivitetsansvariga Alma Altumbabic.

Det var en av de anhöriga som kom med förslaget till flottfärden vid Habo Gård. Både Alma Altumbabic, de boende och medarbetarna fastnade för förslaget, nyfikenheten och intresset var stort. Planeringen inleddes och Alma kontaktade Habo Gård,

Vardaga region syd har en egen buss som kunde användas till utflykten. Fint väder var utlovat och lunch togs med från Brunnsgatan. Dessutom bjöd Habo Gård på kaffe och kakor.

– Det känns att det utflyktsmålet var precis något som alla behövde och det spred en massa glädje hos de boende samt personalen som var med. De pratade även gott om utflykten till de andra boende när de kom tillbaka hem. Det är verkligen ett utflyktsmål som vi starkt kan rekommendera för som har möjlighet, säger Alma Altumbabic, som också berömmer de anhöriga som kom med den goda idén.