Nyheter

Byggstart för Villa Havsglimt i Laholm

två soffor, fåtölj och runt bord framför fönster

Nu är bygget igång av Vardagas nya boende i Laholm, Villa Halvsglimt. Boendet byggs i Allarpsområdet och planeras stå klart för inflyttning under 2019. Boendet byggs av KIAB Fastigheter AB och Svenska Vårdfastigheter AB och kommer att drivas av Vardaga.

Villa Havsglimt får 54 platser fördelade på tre våningsplan. Boendet vänder sig både till personer med demenssjukdom och till personer med kroppslig sjukdom kopplad till åldrandet. Boendet får en festsal, egen frisör, tillgång till trädgård och naturpark i närmiljön. Läget i Allarp erbjuder även närhet till kusten vid Skummeslövstrand. Dessutom skapas ca 45 nya arbetstillfällen, när medarbetare ska rekryteras.

– Allarps läge i Laholm, nära gränsen till Båstads kommun, gör att vi kommer att kunna erbjuda platser även för personer därifrån och andra närliggande kommuner. Med vårt nya boendekoncept skapar vi en trivsam miljö, som är särskilt anpassad till äldres behov och önskemål, säger Ulla Tansen, affärsområdeschef för Vardaga.

Vardagas boendekoncept har fokus på nordisk design och kombinerar funktion och form till en boendemiljö som är anpassad för de boendes fysiska behov samtidigt som miljön är ombonad och hemtrevlig. Färger och inredningsdetaljer är med grund i forskning och evidens anpassade till det åldrande ögat och underlättar för personer med demenssjukdom att orientera sig på boendet.