Nyheter

Villa Botvid tar emot boende från flera olika kommuner

två soffor, fåtölj och runt bord framför fönster

2009 infördes LOV, lagen om valfrihet i Sverige. Den betyder bland annat att kommuner kan besluta om att äldre får välja vilket boende de vill bo på, efter att de beviljats rätt till äldreboende. Kommuner kan också besluta om att ta emot äldre från andra kommuner på sina äldreboenden.

Då Villa Botvid har tecknat LOV-avtal med flera andra kommuner, kan Vardaga Villa Botvid i Tumba ta emot äldre också från andra kommuner. Det kan vara en bra lösning när de anhöriga bor i eller nära Tumba och deras gamla mamma eller pappa som behöver äldreomsorg bor i en annan kommun. Det blir närmare och lättare att komma på besök och hålla kontakten, när det geografiska avståndet blir kortare.

Flera äldre och deras anhöriga har bestämt sig för Villa Botvid av just den anledningen. Men också för att det är ett modernt och nyrenoverat äldreboende, som sjuder av aktivitet. Under våren 2018 öppnades 27 nya boendeplatser i en ny, tillbyggd del av boendet. Inredningen följer Vardagas prisbelönta boendekoncept som är både vackert, hållbart och funktionellt utifrån äldres behov.

Bland de många populära aktiviteterna på Villa Botvid finns inomhusbowling, musik och inte minst den omtyckta fredagspuben, där de boende kan njuta av ett glas öl, vin eller cider med tilltugg.

Villa Botvid satsar speciellt på mat och måltider; här kan de boende till exempel njuta av god mat i den nya grönskande trädgården, tillagad på det nya uteköket. Trädgården har också en mer avskild del för lugn och ro. Där planeras ett hönshus med små hönor som de boende kan mata och pyssla om, där ska odlas doftande kryddor och boende och deras närstående kan njuta med alla sinnen.