Nyheter

Villa Botvid invigd med grillfest och Siw Malmkvist

Två kvinnor och en man invigningsklipper ett blågult band

Tur med vädret och en fantastiskt fin eftermiddag fick Vardaga Villa Botvid när boendet nyinvigdes på onsdagen den 5 september.

Villa Botvid ligger i Tumba söder om Stockholm och hette tidigare Sandstugan. Nu har boendet renoverats och byggts ut med en ny huskropp med fler boendeplatser.

Boende klippte bandet

Kjell var den första boende som flyttade in i den nya huskroppen. Han fick hedersuppdraget att klippa bandet på invigningen, assisterad av verksamhetschef Malin Johansson och gruppchef/aktivitetsansvarig Johanna Ström.

Siw Malmqvist och musiker

Därefter underhöll Siw Malmkvist, 82 år, med både sång och humoristiskt mellansnack. Hon berättade bland annat om hur det var att spela Pippi Långstrump vid 45 års ålder och bjöd på klassiker som Flickor bak i bilen (självklart allsång!) och Mamma är lik sin mamma.

Det var för övrigt Vardagas egen festfixare Monica Nicolaisen, aktivitetsansvarig på Vardaga Söndagsgården, som ordnat med bokningen av Siwan.

Dofter av grillat

Vardagas egen köksmästare Ola Narverud Björéus hade tagit med sig gode vännen och EM-guldmedaljören i grillning Johan Kentemo och satt full fyr i det nya uteköket på Villa Botvid. Cirka 120 boende och närstående samt medarbetare bjöds på en läcker grillmeny med kött eller fisk och ett glas vin, öl eller alkoholfritt därtill.

Matprofil

Det blev en lyckad invigning och grillfest i den nyanlagda trädgården. Villa Botvid får en matprofil och flitigt användande av det nya uteköket utlovas. Här finns inte bara grillar (både kol och gasol), utan också arbetsbänkar och diskbänk med vatten framdraget.