Nyheter

Vardaga Villa Hovås och Vardaga Vickan certfierat enligt Demensakademin

Gruppbild på medarbetare håller upp certifikat

Grattis till Vardaga Villa Hovås i Göteborg och Vardaga Vickan i Onsala som fått sina certifieringar från Demensakademin! De är Vardagas 43:e och 44:e boenden att certifieras.

All personal är nu färdigutbildade i Demensakademins kompetensprogram Personcentrerade vård för äldre och för personer med demenssjukdom.

Villa Hovås är ett nytt, modernt äldreboende i Göteborg. De firade sin certifiering med härlig fest, många boende, anhöriga, personal, ballonger och bubbel. Allsång och musik på bygelgitarrer, tårta och kaffe. Certifikatet delades ut och alla fick sina diplom och Demensansvariga sina broscher. Regionchef för region väst, Tomas Gustavsson, höll ett fint tal.

På äldreboendet Vardaga Vickan fick festen oturligt nog skjutas fram men certifikatet överlämnades i en liten ceremoni tillsammans med delar av personalen och verksamhetschef Catharina Sagré.

Utbildning för alla medarbetare

Programmet innebär att alla medarbetare får tre dagars utbildning inom personcentrerad vård av äldre och personer med demenssjukdom. Därefter får de vägledning på arbetsplatsen för att förankra de teoretiska kunskaperna i praktiken. På varje avdelning utses också en demensansvarig som ansvarar för att kunskaperna hålls vid liv. Resultatet följs upp i årliga kvalitetsuppföljningar.

Målet är att kunna erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dem som bor i Vardagas verksamheter.

Vardaga Villa Hovås, Göteborg

Här hittat du Vardagas demensboenden