Nyheter

Vardaga växer i Stockholm – planerar nytt äldreboende på Lilla Essingen

En medarbetare och en boende ler mot varandra
En medarbetare och en boende ler mot varandra

Vardag växer i Stockholm och kommer under våren 2027 att öppna ett nytt äldreboende på Lilla Essingen. Boendet kommer att vara Vardagas största investering hittills och utgöra flaggskepp för utvecklingen av välfärdsteknik och innovation.

Med 160 lägenheter fördelat på två separata boenden inom samma fastighet kommer Villa Primus att vara en storsatsning på äldreomsorgen i Stockholm. Omsorgstagarna kommer att erbjudas en högklassig boendemiljö i stadens centrala delar med vacker utsikt över Mälaren.

– Jag är glad och stolt över att vi får vara med och fortsätta utveckla äldreomsorgen i Stockholm. Etableringen på Lilla Essingen kommer att utgöra ett viktigt tillskott av nya äldreomsorgsplatser, säger Susanne Sjöberg, vd Vardaga.

Vardaga planerar även att Villa Primus ska vara en testbädd för välfärdsteknik och en plats för kompetensutveckling av medarbetare.

– Det känns väldigt kul att tillsammans med Peab genomföra Vardagas största etablering någonsin. Jag ser fram emot ett gott och nära samarbete med Peab under den kommande byggprocessen, säger Jon van Geffen, Tillväxt- och Fastighetschef på Vardaga och Ambea.

Hög hållbarhetsprofil

Villa Primus kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver 4.0 och uppnå energiklass B eller bättre. Byggnadens tak kommer förses med solceller för att minska energi- och klimatavtrycket ytterligare.

Här kan du läsa mer om Villa Primus