Nyheter

Vardaga välkomnar Aleris tidigare äldreomsorgsverksamheter

Närbild på en medarbetare och omsorgstagare som tillsammans styr en rullator

Affären mellan Ambea, Vardagas moderbolag, och Aleris Omsorg är nu fullbordad. Det innebär att Vardaga växer till att omfatta drygt 100 boenden.

– Jag ser framför allt fram emot alla de positiva effekter det här innebär för våra omsorgstagare. Fler duktiga medarbetare inom organisationen innebär också fler möjligheter för oss till erfarenhetsutbyte och förhoppningsvis en ännu högre kvalitet, säger Ulla Tansen, affärsområdeschef  för Vardaga.

Förvärvet av Aleris omsorg innebär att drygt 28 boenden och 14 hemtjänstenheter tillkommer i Vardaga.

– Vi är förstås väldigt glada över att kunna välkomna våra nya kollegor. De enheter vi tar över fungerar mycket bra och jag tror att vi kommer kunna hämta mycket inspiration och praktiska lösningar från dessa verksamheter, vilket kan gynna hela den nya organisationen, säger Ambeas koncernchef Fredrik Gren.

På kort sikt innebär förvärvet inga förändringar för omsorgstagarna. Arbetet fortsätter som vanligt, med samma medarbetare och omsorgstagarna får samma stöd och omsorg som de är vana vid.

– Ambea och Aleris Omsorg står på samma stabila grund gällande värderingar, företagskultur samt syn på kvalitet och innovation. Vi passar bra ihop och tillsammans kan vi bygga Nordens ledande omsorgsföretag för kvalitets- och innovationsutveckling, säger Fredrik Gren.