Nyheter

Vardaga Lindbacken ordnar folkfest på Säffles torg 24 maj

två kvinnor sitter vid fikabord

På ett boenderåd på äldreboendet Lindbacken i Säffle för ett antal år sedan kom en av de boende med en idé: Gör något roligt och lättillgängligt för äldre under en dag på torget. Det resulterade i seniordagen ”Nilsdagen”, uppkallad efter den boende. I år ordnas seniordagen den 24 maj och Vardaga, som numera driver Lindbacken, står som huvudarrangör.

Det är de båda flitiga och idérika aktivitetssamordnarna Mia Arnell och Angelica Jareke på Lindbacken som håller ihop programmet. Säffle kommun bidrar också med en del pengar och aktiviteter. Ett 20-tal utställare är anmälda.

─ Kommunen har tidigare ordnat dagen under ett antal år, men i fjol blev den inställd. Nu bad de oss om hjälp och vi tog på oss arrangemanget. Det passar ju bra eftersom det var en boende här som kom med ursprungsidén, säger Angelica Jareke.

─ Vi står för korv med bröd, Festis och underhållning. Det blir musik hela dagen med olika artister, berättar Mia Arnell.

Även en privat kockskola i Säffle och kommunens kök Tegnérköket bjuder på mat. På plats finns också bland annat Kommunala pensionärsrådet, Demensteamet, Röda Korsets väntjänst, Lions, PRO och SPF som berättar om sin verksamhet. Ett kommunalt äldreboende visar robotteknik. Attendos hemtjänst, Apoteket och Svenska Kyrkan finns också bland utställarna. Elever från omsorgsprogrammet på Herrgårdsgymnasiet hjälper till att förflytta de äldre till torget och bjuder på blodtrycksmätning. Kommunens hjälpmedelscentral erbjuder service av rullstolar, rullatorer och andra hjälpmedel.

Så det är ett brett utbud av tjänster och stöd för äldre som visas upp på torget i Säffle den 24 maj. Det är dessutom ordinarie torgdag med olika försäljare på plats, så det blir full aktivitet.

─ Vi har beställt fint väder och satsar på en riktig folkfest, säger Mia Arnell och Angelica Jareke.