Nyheter

Vardaga Gröna Gården på båtutflykt på Kinda kanal

Båten kryssar på Kinda Kanal

De boende på Vardaga Gröna Gården kryssade på Kinda Kanal med hembakt fika och underhållning av trubadur.

En båtutflykt på Kinda Kanal i härligt sommarväder fick boende på Vardagas äldreboende Gröna Gården i Linköping uppleva under en dag i slutet av maj. Resan gick med M/S Kind från Linköping till Tannefors slussar och tillbaka in till stan igen.

Resan var mycket uppskattad av de boende som valt att följa med. Under resan bjöds det på kaffe med hembakat och musikunderhållning med trubaduren Mattias Brandin Beltramo, som boendet har ett stående samarbete med. Han underhöll med passande båtlåtar medan det vackra grönskande landskapet flöt förbi. 

Det var äldreboendets aktivitetsansvarige Krzysztof Janusz-Bednarski som ordnat resan. I fjol fick Gröna Gården Linköpings kommuns pris för sitt arbete med mat och kultur och det var de prispengarna som nu kom till användning för båtutflykten, till glädje för både boende och personal.

– All personal har verkligen ställt upp på ett fantastiskt sätt för att skulle kunna genomföra vår resa. Dels de som följde med i färdtjänstbilarna och på båten som stöd för de boende och dels de som var kvar hemma på Gröna Gården med de boende som inte hade möjlighet att följa med. Dessutom hade personalen bakat fikabrödet till utflykten, berättar Krzysztof. Själv körde han två turer från äldreboendet ner till kajen med boendets cykelriksha som har plats för två personer förutom föraren.