Nyheter

Vardaga – en av Sveriges bästa arbetsgivare

Collage av bilder på medarbetare

Vardaga rankas som en av Sveriges bästa arbetsgivare och som bäst i omsorgsbranschen. Det visar en ny undersökning från företaget Universum.

-För tredje året i rad är vi med på listan över Sveriges bästa arbetsgivare, det är vi väldigt glada och stolta över, säger Christian Horne, HR- och hållbarhetsdirektör på Vardaga/Ambea. Kompetensutveckling av våra medarbetare är en viktig del av vår strategi, liksom satsningar på arbetsmiljö, kultur och ledarskap. 

Sveriges bästa arbetsgivare är en undersökning som genomförs varje år av företaget Universum. Undersökningen mäter hur nöjda medarbetarna är med sin arbetsgivare, utifrån lojalitet, möjlighet att avancera och hur benägen man är att rekommendera arbetsgivaren i sina sociala nätverk.  

I år finns Ambea, som Vardaga är en del av, på plats 30 på listan över Sveriges bästa arbetsgivare. Vi klättrar elva placeringar sedan förra året. 

 -Våra medarbetare är kärnan i vår verksamhet. Att de trivs, är engagerade och har möjlighet att utvecklas inom sin yrkesroll eller ta steg vidare i organisationen är avgörande för att vi ska kunna erbjuda en god omsorg. Vi har till exempel många medarbetare som gått vidare till chefspositioner eller som specialist inom ett område. Detta är ett kvitto på att vi är på rätt väg och självklart fortsätter vi att arbeta aktivt med de här frågorna, säger Christian Horne. 

Några röster från Vardaga:

Porträtt medarbetare med blå arbetsklädsel

Jag upplever korta beslutsvägar och vi har ett nära samarbete med ledningen vilket gör att man har stor möjlighet att påverka. Inom Vardaga har man även möjlighet att utvecklas i sin roll, både som sjuksköterska och undersköterska. Under mina åtta år har jag specialiserat mig inom vård av äldre och utbildat i palliativ vård nationellt. Sedan drygt ett år arbetar jag som gruppchef och snart börjar jag som enhetschef”. 

Erika Tegnér, gruppchef för HSL teamet i Östergötland 
Porträtt medarbetare med blå arbetsklädsel

“Vardaga har en bra ledning och det finns tydliga riktlinjer och arbetsbeskrivningar. Det finns också goda möjligheter om man vill fortsätta att utbilda sig, och två gånger om året ordnas det nätverksträffar där vi kan dela kunskap och erfarenheter med varandra, det är jätteviktigt”. 

Ada Guzman, fysioterapeut på äldreboendet Silverhöjden