Nyheter

Vardaga är stolt huvudsponsor av Alzheimerloppet!

En person som springer Alzheimerloppet

Varje år arrangeras Alzhemierloppet, ett motionslopp för att öka uppmärksamheten för demenssjukdomar och för att samla in pengar till forskning. 2015 var första året som Vardaga sponsrade loppet och vi är stoltare än någonsin.

I Sverige lider minst 160.000 människor av någon form av demenssjukdom. Och i Vardaga möter vi sjukdomen varje dag i våra verksamheter. Därför är Vardaga stolt sponsor av Alzheimerloppet, ett motionslopp för att öka uppmärksamheten för demenssjukdomar och för att samla in pengar till forskning.

Delta efter egen förmåga och bidra till forskningen

Alzheimerloppet har tidigare år ägt rum i Hagaparken i Stockholm, men i år är loppet digitalt och det bästa med det är att alla i hela landet kan vara med. Därför vill vi utmana er alla att delta. Alla efter egen förmåga. Det spelar ingen roll om du väljer att gå några hundra meter eller om du springer en mil. Du är med och bidrar till insamlingen till Alzheimerfonden.

Vår koncernchef Mark Jensen kommer att springa tillsammans med många medarbetare och vi hoppas på att många boende och närstående kan vara med också. Anmälningsavgiften är 200 kronor och alla pengar går till forskningen.

Loppet pågår under dagarna 4-6 juni, men vi i Vardaga siktar på att delta lördagen den 5 juni.

För att det ska bli en kul aktivitet både för våra boende och deras närstående bjuder vi på en picknickkorg efter loppet. Så vi hoppas på en solig försommardag så det blir en härlig lunch i friska luften.

Vardaga stolt huvudsponsor för Alzheimerloppet