Nyheter

Unga och äldre möttes på Lindbackens julgala

Ett barn från Tingvallaskolan står med lussebullar i ett kök som ska användas vid en julgala för barn och äldre

Det var fullt till sista plats när äldreboendet Lindbacken och barn från Tingvallaskolan i värmländska Säffle bjöd in till julgala inför första advent. Under galan samlade man in 15 000 kronor som nu oavkortat går till Barncancerfondens arbete.

– Tanken med julgalan är att barn och äldre ska mötas. Vi vet att barn som får umgås med äldre lär sig respektera dem och kan ta till sig deras historia, säger Angelica Jareke som är aktivitetsansvarig på Lindbacken och en av initiativtagarna till galan.

Kvällen inleddes med körsång. För underhållningen stod Lindbackens egen kör och en barnkör med elever från årskurs ett och fyra i Tingvallaskolan. Därefter tog gruppen Vispopparna över och spelade ännu fler julsånger.

– Det gick jättebra. Barnkören var fantastisk, säger Angelica Jareke.

Inför galan hade de boende på Lindbacken och barn från årskurs två hjälpts åt att baka lussekatter under eftermiddagen. Även julgrupper hade planterats. Summan av försäljningen och andra bidrag – hela 15 000 kronor – går nu oavkortat till Medhjältarna – en organisation som jobbar ideellt för Barncancerfonden Västra med att samlar in pengar till drabbade familjer.

– Pengarna behövs för att familjerna ska kunna göra något extra under den jobbiga tiden på sjukhus. Vi valde Medhjältarna för att de jobbar lokalt här i Säffle, berättar Angelica Jareke.