Nyheter

Stickcafé väcker minnen och samtal på Vardaga Ekhaga

person håller upp lapptäcke framför två äldre kvinnor

På Vardagas äldreboende Ekhaga i Kungsbacka har ett stickcafé startat under hösten. Stickintresserade boende träffas varje fredag för att sticka, virka och prata handarbetsminnen.

– Vi har fått garn och stickberskrivningar av anhöriga till en stickintresserad tidigare boende. Dessutom hade vi redan en del garn liggande. Tanken är att ses och få i gång ett samtal. Den som vill stickar under tiden. Alla är välkomna till stickcaféet, även den som själv inte handarbetar, säger aktivitetsansvariga Kattis Olsson.

Förutom Kattis deltar även kunniga rådgivare från Svenska Kyrkans stickcafé i Kungsbacka. De visar exempel på vad man kan sticka eller virka, ger råd och stöd och kan hjälpa till när det trasslar till sig.

– Just nu är det flera som vill sticka handledsvärmare eller mössor. Kanske till sig själva eller någon anhörig. En del alster kommer eventuellt även att säljas i samband med en second hand-dag senare. Deltagarna berättar också minnen från handarbete tidigare i livet. Några har till exempel varit med i syföreningar. Det blir trevliga samtal, också en del roliga historier, säger Kattis Olsson.

person håller upp lapptäcke framför två äldre kvinnor

Vackert lapptäcke på Ekhagas stickcafé