Nyheter

Söndagsgården i Farsta 10-årsjubilerade

Tre män som spelar musik

Vardagas demensboende Söndagsgården i Farsta i södra Stockholm firade sitt 10-årsjubileum den 15 juni. Boende och anhöriga fick vara med om en härlig fest, där bland annat Svensktoppskända Ann-Louise Hansson och bandet New Generation uppträdde.

Ann-Louise Hansson uppträder för de boende på Söndagsgården

Arrangemanget sändes även på Youtube, som en digital sommarfest för alla äldreboenden i Vardaga och kunde ses av alla intresserade. Det bjöds på god mat och bubbel till de boende, anhöriga och medarbetare. Medarbetarna hade plockat fram och dekorerat med en mängd festrekvisita ur förråden. Söndagsgården är känt för sina storslagna fester med olika teman och med kända svenska artister. Bland olika festteman märks 50-talet, 70-talets hippieepok, folkparksnostalgi, Oscarsgala och cowboyfest.

Det är framförallt boendets aktivitetsansvariga Monica Nicolaisen som stått bakom dessa arrangemang. Hon har ett brett kontaktnät inom artistbranschen i Sverige och har bjudit de boende på liveuppträdanden med bland annat klassisk pop med Hep Stars, rock med The Boppers och schlager med Lill-Babs genom åren. Detta var dock hennes sista fest på Söndagsgården, då hon gick i pension samma dag som 10-årsjubileet firades.

Vi säger grattis till Söndagsgårdens tio framgångsrika år och önskar Monica lycka till som pensionär!