Nyheter

Sommarutflykt i härligt väder med Vardagas äldreboenden i Karlstad

Deltagare tar kaffepaus

Det talas om ofta om ”Sola i Kallsta” och denna dag gjorde Solstaden skäl för namnet. Temperaturen var trots intensivt solsken behaglig. I den välbesökta Mariebergsskogen finns något för alla åldrar, som lekparker, grillplatser, serveringar, naturstigar, badplats och en gård med bondgårdsdjur.

Färdtjänst och cyklar

Vid en av grillplatserna samlades ett 30-tal boende från de tre äldreboendena, några närstående och ett 20-tal medarbetare. Några kom med färdtjänst, någon fick skjuts med personal och från närbelägna Villa Orrholmen kom fyra boende på dubbelcyklar, som trampades fram av två svettiga medarbetare.

˗ Det krävs en hel del planering och logistik för att få allt att klaffa på en sådan här större utflykt. Vi har planerat, bokat och informerat boende och närstående sedan i januari, berättar Cecilia Aurell, aktivitetsansvarig på Vardaga Gruvan, medan hon serverar nygrillad korv och Festis till deltagarna.

Linbana, nej tack!

Stämningen runt utflyktsborden är god och alla låter sig väl smaka av korv och dryck. Senare serveras också fika. Några vill gå och se på djuren, medan de flesta nöjer sig med att njuta av solen, småprata och se på stojande barn på lekplatsen. Personalen skojar med en pigg dam och föreslår att hon ska ta en tur i lekparkens linbana, men hon avböjer skrattande förslaget.

˗ Det betyder mycket för oss medarbetare på de olika boendena att få träffas, samarbeta och planera en gemensam aktivitet som den här. Vi lär känna varandra och utbyter erfarenheter. Då blir det också enklare att samverka i det dagliga arbetet, säger Cecilia Aurell.

Det märks att också de boende har glädje av att träffas och prata. Flera av dem har varit med i Gruvans och Sveagatans gemensamma kör under våren och lärt känna varandra. Efter några timmar i friska luften är det skönt att få sätta sig i bilar och bussar för att åka hem igen och få en stunds vila före middagen. En fin dag för alla, tack vare den engagerade personalen på Karlstads Vardagaboenden.

Glada utflyktsdeltagare
Dagen till ära hade Kurt från Vardaga Gruvan tagit på sig sin korvhatt till grillpartyt i Mariebergsskogen.
Hönor och andra djur fanns att se i parken