Nyheter

Siwan invigde Vardaga Villa Tureberg i Sollentuna

Den 11 maj invigdes Vardagas nya äldreboende Villa Tureberg, som ligger i det tidigare mässområdet i Sollentuna. De boende bjöds på bubbel och cupcakes och inga mindre än Siw Malmqvist och Linda Rapp stod för underhållningen.

Verksamhetschef Louise Törnquist och Siw Malmqvist

Villa Tureberg öppnade i slutet av förra året och är helt nybyggt. Boendet som har 60 lägenheter är inrett enligt Vardags prisbelönta inredningskoncept, som kombinerar funktion med nordisk design och skapar en hemtrevlig, ombonad och funktionell boendemiljö. Färger och inredningsdetaljer är med grund i forskning och evidens anpassade till det åldrande ögat och underlättar för personer med demenssjukdom att orientera sig i byggnaden.

Huset är uppfört med solceller på taket och är byggt i material med låg klimatpåverkan, till exempel trä och återvunnet tegel i fasaden.

Fastigheten får även ett LSS-boende med sex platser som kommer drivas av Nytida och verksamheten får namnet Bagarbyvägen.

Den 11 maj var det så dags för invigning av Villa Tureberg. Siw Malmqvist, som uppträtt på många av Vardagas boenden på senare år, sjöng tillsammans med Linda Rapp och fick med sig publiken i allsång. Deltagarna njöt av nybakade cupcakes med bubbel därtill och fick en fin dag tillsammans.