Nyheter

Sensommarfest med folkparkstema på Villa Roos Park

Den stora festsalen på Vardagas äldreboende Villa Roos Park i Staffanstorp förvandlades till folkpark den sista skälvande sommardagen i augusti.

˗ Vi hade tänkt vara ute, men det regnade hela dagen, så det är tur att vi har vår festsal där alla får plats, säger Josefine Lundin, aktivitetspedagog på Villa Roos Park.

Medarbetarna hade hjälpts åt att smycka salen med ballonger och vimplar. Från popcorn- och sockervaddsmaskiner serverades traditionellt folkparksgodis.

˗ En av våra sjuksköterskor visade sig vara en fena på att göra sockervadd, så det blev hennes jobb. Det är kul när alla hjälps åt för att göra det så fint som möjligt för våra boende, säger Josefine.

Korv med bröd och ”läskeblask” hör också hemma på folkparksmenyn och både de boende och ett 30-tal tillresta närstående lät sig väl smaka.

Musik ska det förstås vara i folkparken. DJ Danny från Disco Dando, som brukar spela gratis på Villa Roos Park för att glädja de äldre, stod för låtarna på sensommarfesten.

En liten studiecirkel om dansbanekulturen, anpassad för personer med demenssjukdom, hölls vid några tillfällen inför festen. Där väcktes många goda minnen från ungdomens dagar hos de boende.

˗ Det blev en väldigt lyckad fest och vi fick så mycket positiv feedback på vårt arbete. Jag vill så gärna dela med mig i hela huset av våra aktiviteter, till glädje både för de boende och medarbetarna. Det blir så bra när vi samarbetar, avslutar Josefine Lundin.

Läs mer om Villa Roos Park