Nyheter

Sång och glädjefyllda möten med kören Golden Oldies

En deltagare med glitter runt halsen

Körsång har förgyllt tillvaron på Vardagas båda äldreboenden i centrala Karlstad, Gruvan och Sveagatan, under våren. De boende har sjungit tillsammans i kören Golden Oldies, haft mycket roligt och träffat nya vänner.

Flera av de boende hade framfört önskemål om att starta en kör. Det blev startskottet till kören Golden Oldies. Vardaga Gruvan och Vardaga Sveagatan ansökte om medel genom Karlstad Kommuns “kultur i vården” i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Karlstad.

˗ Vi hade turen att få medel till en körledare, Thomas Gustavsson, en duktig lokal förmåga som annars arbetar som vaktmästare på en gymnasieskola, berättar Cecilia Aurell, aktivitetspedagog på Vardaga Gruvan.

Under fem veckors tid har Vardaga Gruvan och Vardaga Sveagatan turats om att besöka varandra och samarbetat kring kören.

˗ Våra äldre har verkligen haft roligt och kören har satt guldkant i vardagen. De har fått nya vänner, sjungit tillsammans, skrattat och haft meningsfulla samtal och utbyten om de olika situationer de nu lever i. Musiken väcker känslor och minnen och det har funnits stort engagemang och intresse för att alla ska känna sig sedda och hörda. Musikens styrka är just att den kan öppna upp till samtal om saker som annars kan vara svårt eller känsligt att prata om, säger Cecilia Aurell.

˗ Thomas Gustavsson har lett oss genom sånger från andligt till svängigt, en härlig mix så att det passat allas önskemål och det har vart oerhört uppskattat av våra boende. Till vår Grand Finale fredagen den 21 april bjöd vi in närstående, vi drack bubbel och åt snittar och sången hördes nog genom de öppna fönstren, ut i vårluften.

körsång, en man och en kvinna sitter med sångäften