Carin Mork är sjuksköterska på Vardaga Villa Agadir

Carin Mork har tidigare varit verksamhetschef på olika äldreboenden. Nu är hon pensionär och timanställd sjuksköterska på äldreboendet Vardaga Villa Agadir.

– Jag trivs väldigt bra med att jobba här, det är socialt och man får så mycket tillbaka i det här jobbet. Det känns också stimulerande att få upprätthålla sin kompetens som sjuksköterska och hålla sig a jour med nya rön inom yrket. Jag känner mig inte alls som en pensionär, säger Carin.

Villa Agadir ligger i ett naturskönt område på Lidingö. Här finns en trädgård med körsbärsträd, syrener och härliga promenadstråk. Boendet har 54 lägenheter fördelade på tre våningsplan. Varje våning har en egen sjuksköterska. Carin kommer in när någon av de andra är lediga.

– Jag jobbar tre till fyra dagar i veckan och en helg i månaden enligt ett schema som jag får i god tid. Är det någon dag som jag vill vara ledig så är det aldrig några problem.

Carin har tidigare kombinerat sin roll som verksamhetschef med att jobba som sjuksköterska. När hon kom till Villa Agadir 2014 var hon tydlig med att hon bara ville jobba som sjuksköterska.

–  Jag brinner verkligen för jobbet som sjuksköterska och ville inte längre hålla på med det administrativa. Jag brukar ha högläsning och vi kan sitta ute i trädgården och prata om allt från kröningen av kung Charles till andra världskriget. Och de som har en demenssjukdom blommar upp när de ser mig, det är underbart att vara med dem.

–  Ibland tar jag med mig min lilla pudel Tage, han är som en riktig liten vårdhund. Det är väldigt uppskattat.

Är du pensionär men vill fortsätta ditt jobb som sjuksköterska?

Nu finns flera lediga tjänster i Stockholm.