Nyheter

Ronald fick ett nytt liv på Vardaga Gruvan

Kvinna och äldre man i rullstol med solglasögon i lekpark

På Vardagas äldreboende Gruvan i centrala Karlstad bor Ronald sedan tre år tillbaka. Här har han fått livet tillbaka, anser han.

˗ Jag bodde tidigare på ett annat boende, där jag inte trivdes. Det blev stor skillnad när jag kom till Gruvan. Här får jag service och hjälp när jag behöver det, morgon, middag och kväll, berättar Ronald.

Han är rullstolsburen sedan flera år och behöver mycket hjälp i sin vardag. Dessutom är hörseln nedsatt på rund av en arbetsskada. Hörapparat fungerade inte för honom och han blev isolerad från socialt umgänge.

­ ˗ Men när jag kom till Gruvan, kom de på att skaffa mig en samtalsförstärkare med hörlurar. Det blev som ett nytt liv att plötsligt kunna höra igen och delta i samtal.

˗ Nu har jag äntligen kommit till rätt ställe. Maten är god och dagarna bra. Personalen är fantastisk, de kommer direkt när jag trycker på mitt larm och behöver hjälp. Cheferna är också bra och bäst tycker jag om min kontaktperson Marina. Hon är min ”mamma” hon, säger Ronald. Han tycker också mycket om gruppchefen Marie, som han får en kram av på bilden.

Läs mer om Gruvan