Nyheter

Releasefest för medarbetares barnbok på Villa Hovstallet

Alla pensionärers dag den 21 augusti firades på ett mycket speciellt sätt på Vardagas äldreboende Villa Hovstallet i Uppsala. Det hölls releasefest för en barnbok som skrivits av en sjuksköterska som arbetar på boendet.

”Molnhåret” heter boken, som vänder sig till barn i åldern 3-6 år, och författare är sjuksköterskan Sabina Zaynab Hassan.

˗ Tidigare arbetade jag heltid på Villa Hovstallet, men numera går jag in då och då som timanställd, berättar Sabina.

˗ Mitt stora releaseparty hålls den 26 augusti, men jag tyckte det var roligt att göra något på pensionärsdagen också. Så vi bjöd in barn från förskolan som ligger intill Villa Hovstallet på frukstund med högläsning av boken. En boende,  Ulla-Lis Karlsson Lundvall, läste för barnen och samtidigt kunde de titta på bilderna på boendets stora Yeti-skärm. Det kom 16 barn och det blev ett jättefint möte mellan unga och äldre.

Boken ”Molnhåret” handlar om Claudia, som har ett hår av moln. Hennes känslor kommer till uttryck i molnen, om hon är ledsen regnar det, om hon är arg åskar och blixtrar det. Claudia känner sig ofta missförstådd och önskar att hon kunde slippa sitt molnhår.

˗ Med boken vill jag hjälpa barn som känner sig utanför och annorlunda att acceptera sig själva som de är, förklarar Sabina, som till releasefesten klätt sig i ett egentillverkat molnhår.

Efter högläsning och frukstund ritade barnen teckningar med tema från boken tillsammans med de äldre, som fick många fina bilder i present av förskolebarnen och kramar därtill.

Sabina Zaynab Hassans bok ”Molnhåret” finns ute nu och kan köpas här.

Läs mer om Villa Hovstallet