Nyheter

Raggarfest på Söndagsgården

Dans och musik på Söndagsgårdens raggarfest.

En sommareftermiddag ljuder Elvislåtar från ett liveband på Vardaga Söndagsgårdens bakgård och fem raggarbilar glider fram till entrén. En lyckad fest med dans, upplevelser och bilturer i amerikanska bilar.

Det är en mulen eftermiddag, när de boende samlas på bakgården till Vardaga Söndagsgården. Borden är täckta av plastdukar med ”stjärnbaneret”, USA:s flagga. Snacks, dryck och fika finns uppställt. Regnet ligger lite i luften så bandet New Generation stämmer sina instrument under ett uppställt partytält.

På väg mot tältet hälsar en bandmedlem på en av de boende, Anders Ahlgren.

– Det är en kompis till en kompis, förklarar Anders och tar en slurk ur kaffekoppen. Elvis-eran är inget jag relaterar till. Jag är född -56 så Deep Purple och Led Zeppelin är musiken jag lyssnade på. Men det är trevligt med lite fest och något att titta på.

Medarbetarna dansar med de boende till musiken och det syns att både personal och omsorgstagare har roligt. Dansen fick avbrytas en kort stund då regnet började falla, men det blev en bra paus för förfriskningar.

– En jättelyckad fest, konstaterade Pernilla Nilsson, aktivitetsansvarig på Söndagsgården. Vi hade lite otur med vädret, men jag tycker att raggarfesten blev jättebra.

Efter konserten glider fem raggarbilar upp vid entrén. Det är medlemmar i Telge cruisers och Moonshine cruisers som tar sig tid att visa upp sina bilar och bjuda med de boende på en tur. Regnet hade tyvärr tilltagit så det var inte möjligt att åka ”nerkabbat”. Många beundrade bilarna och de som valde att följa med fick cruisa runt i hela Enskede och lyssna på 50-talsmusik.