Nyheter

Pris till bemötandestjärna på Vardaga Sofiagården

Karin och Helen

November månads bemötandestjärna är Helen Yosef på Vardaga Sofiagården. Det är företaget Inspirationslyftet som utsett pristagaren.

Gruppchefen Helen Yosef på Vardaga Sofiagården blev nedlurad till fredagsfrukosten i personalrummet. Hon fick beskedet att det hade ”kört ihop sig” och fick frågan om hon kunde hjälpa till. Helen hade mycket att göra så hon blev stressad. När hon kom ner till personalrummet såg hon sina kollegor och två okända personer. Hon mötte också Karin Jordås som var närstående till en boende som nu gått bort.

– De sa att jag skulle sätta mig och fika, men det ville jag inte, berättar Helen. Jo, sätt dig ner och fika, men jag sa igen att jag inte tänkte göra det. Då sa de två okända mitt namn och jag blev överraskad av prisutedlningen.

Karin Jordås hade nominerat Helen till priset månadens bemötandestjärna som Inspirationslyftet delar ut och nu överraskades Helen.

– Jag tycker inte jag har gjort något exceptionellt, men jag delar gärna priset med mina kollegor. Det är så roligt att få höra att vi gör något bra eftersom det ofta pratas negativt om äldreomsorgen.

Motiveringen:
Det är ett fantastiskt vård- och omsorgsboende i fin miljö.

Nomineringen är för hennes personliga bemötande.

Hon är seriös, positiv och nyanserad.

Hon ger de äldre omsorg och kärlek och värnar om maten. En riktig klippa!!