Nyheter

Oscarsgalan kom till Vardaga Söndagsgården

Tre finklädda personer står och pratar framför partytält, en håller statyett i handen

Oscarsgala var temat på den årliga sensommarfesten på Vardaga Söndagsgården i Farsta.

Redan i januari började planeringen inför Oscarsgalan.

─ Under våra mysfika pratade vi om gamla filmer och filmmusik. Vi pratade om vackra kläder, goda snittar och annat. I aktivitetsrådet pratade vi om dekorationer, vem som kan göra vad, baka och fotografera, berättar Söndagsgårdens aktivitetsansvariga Monica Nicolaisen.

Musik skulle ordnas med solister. 60-tals bandet New Generation fick öva på att spela filmmusik och hittade två fantastiska solister, dansbandsmästaren Gitte Källman och Ingmar Nordströms sångare Janne Landegren.

─ På själva dagen satte vi upp tälten, ställde ut alla stolar och sen gjorde vi 500 snittar i en faslig fart, säger Monica.

Ut med bord med dukar i guld, champagneglasen, 24 meter röd matta, alla bilder om filmerna vars musik spelades på kvällen och all dekoration. En av medarbetarna gjorde iordning håret på alla som ville. De boende var så finklädda när de gick eller rullade på röda mattan. Och många anhöriga var också finklädda med både sjalar och hattar.

─ En tiara delades ut till kvällens drottning och vi drog lott om vem som skulle få priset. Alla musikerna fick varsin Oscarstatyett istället för blommor. Det blev mycket uppskattat! Och vilken fantastik trevlig Oscarsgala det blev!