Nyheter

Ölprovning med lokalproducerat öl på Vardaga Ekhaga

Boende på Vardaga Ekhaga har ölprovning

En extra festlig stund blev det på äldreboendet Vardaga Ekhaga i Onsala när det bjöds på ölprovning en försommardag.

På ölprovningen provsmakade deltagarna tre sorters öl från det lokala Akia-Bryggeriet.

På plats på Ekhaga fanns också bryggmästaren själv, Christian Figved. ”Ni är mina hjältar, ni har byggt det här landet”, inledde han med adress till de äldre. Han berättade om hur han byggt upp bryggeriföretaget, som numera är framgångsrikt med export av öl till flera länder i Europa. Christian Figved beskrev också hur själva ölbryggningen går till, innan det var dags för de boende på Ekhaga att provsmaka de tre ölsorterna.

”Det blev mycket uppskattat, även några damer som egentligen inte gillar öl blev förtjusta i en grumlig ölsort med citrussmak”, berättar hälsopedagog Anneli Hallberg, som är aktivitetsansvarig på Ekhaga och hade anordnat ölprovningen tillsammans med sin kollega Kathrine Olsson.

”Många av våra boende är gamla lantbrukare och eftersom Akias öl bryggs av lokala råvaror, blev de extra intresserade och minnen väcktes till liv. Jag såg också på dem att de var närvarande i nuet och hade en rolig stund. Vi satt kvar och pratade efteråt och många tyckte att de fått något att berätta för barnbarnen”, säger Anneli Hallberg.