Nyheter

Nu öppnar vi för besök – på ett säkert sätt

Personal med boende och munskydd
Personal med boende och munskydd

Från och med den 1 oktober hävs det nationella besöksförbudet på landets äldreboenden. Nu väntar många fina möten på våra boenden – men vi måste alla hjälpas åt att göra besöken säkra.

På Vardagas verksamheter runt om i Sverige ser vi fram emot att åter hälsa närstående och andra besökare välkomna in till oss. Samtidigt sker fortfarande smittspridning av coronaviruset i samhället och vi måste alla hjälpas åt att se till att besöken blir säkra och förhindra att vi får in smittan i våra verksamheter.

Just nu jobbar vi inom Vardaga med att ta fram rutiner och föreskrifter. Varje boende kommer att ha en egen lokal rutin eftersom förutsättningarna skiljer sig åt. Övergripande gäller dock nedanstående för dig som vill besöka oss:

  • Är du sjuk, avstå från besök.
  • Håll avstånd till både medarbetare och andra personer som vistas i verksamheten.
  • Besöken sker i speciella rum som vi avsatt för besök eller i din anhöriges lägenhet.
  • Vi önskar att du vistas i gemensamma lokaler så lite som möjligt. Detta för att andra som bor i verksamheten behöver kunna röra sig fritt där.
  • Tänk också på att hålla avståndet till din närstående under besöket. För att det ska vara möjligt, se gärna till att ni inte kommer så många i sällskap samtidigt.
  • Håll god handhygien. Vid entrén till verksamheten finns information om hygienrutiner samt möjlighet för dig att tvätta händer med tvål och vatten och/eller handdesinfektion.
  • Använd munskydd under besöket. Liksom våra medarbetare ser vi gärna att du som besöker oss bär munskydd (eller visir) när du vistas på boendet. Ta gärna med dig ett eget, nytt munskydd.

Vi ser fram emot ett gott samarbete! Varmt välkommen!

Har du som är närstående frågor? Kontakta din verksamhet.