Nyheter

Konsert med unga jazzkillarna i Sylten Band på Vardaga Söndagsgården

Sylten band spelar jazzmusik på Vardaga Söndagsgården

På Vardagas äldreboende Söndagsgården i Farsta bjöds det på jazzkonsert första söndagen i april. Det låter kanske inte så ovanligt, men det speciella med konserten är att det var unga killar i 14-15-årsåldern som spelade.

˗ Killarna kallar sig Sylten Band och de levererade en fantastisk konsert. De studerar på Adolf Fredriks Musikklasser i Stockholm och började med klassisk musik, men tröttnade. När de ville prova något annat, föll valet på jazz, säger Pernilla Nilsson, som är aktivitetsansvarig på Söndagsgården.

˗ De berättade att de just nu är de enda på skolan som spelar jazz, men också att det börjar bli mer populärt bland yngre. Det var första gången som de spelade på ett äldreboende, men det gav mersmak och de vill gärna ha fler liknande uppdrag, säger Pernilla.

˗ De boende uppskattade verkligen konserten. Det var fullt hus. Eventuellt kommer vi att ordna en konsert till med Sylten Band på vår innergård i sommar, säger Pernilla.

Det var Jakob Själander, piano, Jonatan Firsendahl, trumpet och Hugo Arrias, cello, som spelade upp till jazzglädje på Söndagsgården. Trummisen var tyvärr sjuk och saknades, men med på konserten fanns också den likaledes unge managern Otto Penje.

Söndagsgården är känt för en tradition av konserter med kända artister. Bland annat har Lill-Babs, Hep Stars och The Boppers spelat på boendet. Nu fortsätter den fina traditionen, även med nya och yngre artister.

Sylten Band finns på Instagram under namnet @sylten_band, där man kan se videor och lyssna på deras musik.

Sylten band spelar jazzmusik på Vardaga Söndagsgården
Jakob, Jonatan och Hugo från Adolf Fredriks musikklasser spelar jazzmusik på Vardaga Söndagsgården.