Nyheter

Klövedals äldreboende på Tjörn vinner Vardagas kvalitetspris

Personal på Klövedal är stolta över kvalitetspriset
Personal på Klövedal är stolta över kvalitetspriset
Stolta kvalitetsprisvinnare och medarbetare på Klövedal: Johanna Ek, Ullrika Larsson, Yvette Rutgersson, Hilkka Rutgersson, Carina Brask och verksamhetschef Cajsa Hamel.

2020 års kvalitetspris går till äldreboendet Klövedal på Tjörn i Göteborgs skärgård. Stöd till undersköterskor, lärande och teamwork är ingredienserna till kundnöjdhet och högkvalitet.

– Våra undersköterskor är skitduktiga, säger Cajsa Hamel, verksamhetschef. Ska vi lyckas rekrytera till äldreomsorgen framöver behöver vi stärka dem och erbjuda ett varierat arbete.

Vinnare av Vardagas kvalitetspris 2020 är äldreboendet Klövedal på Tjörn. Klövedal ligger i en idyllisk landsbygdsmiljö med havet runt hörnet och vid utevistelserna hörs det rogivande ljudet av vågorna. Verksamhetschefen Cajsa Hamel är stolt över sin personal.

– Vi har en fantastisk personalgrupp här på Klövedal med sådant engagemang och hjärta för våra äldre. Vi måste höja undersköterskornas status inom äldreomsorgen.

Kunskap och utveckling är ett av fokusen på Klövedal. Gemensam förkovring i ämnen som palliativ vård, demenssjukdomar och inkontinens. Det kan vara gästföreläsare som genomför föreläsningar eller så håller verksamhetschefen Cajsa Hamel i utbildningen. Det finns också ett samarbete med sjuksköterskestudenter på Högskolan Väst.

– Det har varit jättebra, säger Cajsa Hamel. Vi får in mycket kunskap den vägen. Studenterna lär undersköterskorna, men även tvärtom. Samtidigt är mitt syfte att visa upp vilka möjligheter som finns för att få fler blivande sjuksköterskor att vilja äldreomsorgen.

Cajsa Hamel har arbetat mycket med att delegera ansvar för t ex kompressionslindning, sårvård och att sätta katetrar för att skapa engagemang. En undersköterska är också alltid med då den patientansvarige läkaren går rond bland patienterna. Det har stärkt personalen i sin yrkesroll och kvaliteten på boendet.

– För mig som sjuksköterska är det självklart att tänka i teamform. Och det händer ju något med individen när man lär sig nytt, växer och får ta ansvar. Det skapar engagemang och man vågar ta initiativ, förklarar Cajsa.

– Då vill man också stanna på arbetsplatsen och vi får en bra kontinuitet i personalgruppen – vilket i sig ger trygghet och gör det lättare att genomföra kvalitetsprojekt.

Lokalt har man på Klövedal kompletterat Ambeas vision ”Vi gör världen lite bättre, en människa i taget” med mottot ”Inget är omöjligt”.

– Så är det ju! Vill en boende ha en räkmacka eller bada i havet, så är det klart att vi ordnar det! Det går att göra så mycket om man bara vill och vågar.