Nyheter

Klövedal vinnare av bästa pepparkaksbygge

Nu är vinnaren i Vardagas pepparkakskamp klar. Det är första gången som alla äldreboenden har haft möjlighet att visa upp sina pepparkaksbyggen och fyra byggen har belönats.

Alla boenden har kunnat delta, men det är också en tuff arbetssituation hos många så det är förståeligt att inte alla har kunnat delta. Men Vardaga har bestämt att det ska bli en årligen återkommande händelse så det kommer nya chanser. Det har kommit in fantastiska bidrag från många boenden.

Vinnaren är:

Klövedal, Tjörn

”Vi brukar årligen ha en utflykt till Skärhamn och besöka Nordiska Akvarellmuseet men då pandemin hindrade oss från det så tänkte vi att vi får väl ta Skärhamn till Klövedal.

Fyren liksom segelbåtarna från Tjörns segelsällskap finns också med på utflyktsmålet, liksom dee gamla sjöbodarna.

De boende var så nöjda och glada över detta bak.”

Juryns motivering:

En fantasifull och väl genomtänkt pepparkaksskapelse med såväl lokal anknytning som koppling till äldreboendets verksamhet. En vintrig återblick till sommarens minnen av vågbrus och friska vindar.

Klövedals pepparkaksbygge av Skärhamn
Klövedals pepparkaksbygge av Skärhamn

Hedersomnämnanden

Kreativitet: Villa Basilika, Tyresö

”Nu är jul i Anders tomteby. Endast 8 rara kakor innanför muren få vara. 2 gummor i karantän och tomten håller vakt. under misteln detta år får Andres nöja sig med slängkyssar

God jul önskar boende och personal”

Juryns motivering:

Ett bygge där man hela tiden hittar nya detaljer och med en fantastisk kreativitet med många olika smarriga byggmaterial. Och den symboliska sockerbitsmuren för att hålla alla smittor utanför boendet.

Villa Basilikas pepparkaksbygge

Bäst historia bakom baket: Båthöjden, Saltsjöbaden

”Verksamheten har under 2020 upplevt stormbyar men känner att vi ankrat i en säker hamn. Nu går vi alla i land, in i värmen och övar på att binda knopar tillsammans.

Glad tredje advent från oss på villa Båthöjden.”

Juryns motivering:

En metaforisk historia bakom valet av byggmotiv vars salta stänk känns för åskådaren. Vi hoppas alla på en säkrare hamn och mer värme i jul och under 2021.

Båthöjdens pepparkaksbygge