Nyheter

Kickoff med Lars Lerin för konstprojekt på Gruvan och Sveagatan

"Junior" och Lars Lerin ler mot en boende
"Junior" och Lars Lerin tar emot boende från Gruvan och Sveagatan i Karlstad

Höstens konstprojekt på äldreboendena Gruva och Sveagatan i Karlstad inleddes på storslaget sätt. Kickoffen skedde på Lerinmuséet där Lars Lerin och hans man ”Junior” guidade bland konstverken.

Under hösten kommer äldreboendena Gruvan och Sveagatan i Karlstad att genomföra ett konstprojekt. Kreativt skapande påverkar hälsan positivt på flera sätt. Bildskapande väcker kroppens minnen och ger också ett kroppsligt välbehag och därmed förbättras den fysiska hälsan för personer med demenssjukdom. Att betrakta konstverk har också flera positiva effekter, t ex stimulering av sinnen och ökat välbefinnande.

"Junior" och Lars Lerin tar emot boende från Gruvan och Sveagatan i Karlstad

Konstprojektet inleddes med ett besök på Lerinmuséet i fredags där Lars Lerin tillsammans med sin man ”Junior” visade upp sin konst och inspirerade våra boende. Lars Lerin är en välkänd, värmländsk konstnär som, förutom sin konst, är känd från flera tv-serier. Den senaste var ”Lerins lärlingar”.

Det kommer att vara TEMA:

  • Vattenfärg – självporträtt och andra objekt
  • Akvarellfärg – Minnen
  • Tyg – modern konst
  • Avslutning med en gemensam målning

Konstprojektet pågår hela hösten och den 26 november är det vernissage då anhöriga bjuds in och kan se alla fina alster. Det blir en riktig vernissage med bubbel och tilltugg.