Nyheter

Julens sånger med kör och allsång på Bäckagården

kör som uppträder med julsånger

En finstämd adventskonsert som också lockade till allsång avnjöts av de boende på Vardaga Bäckagården i Ängelholm. Kören Vox Femina stod för sången.

Kören bildades i Ängelholm på 1980-talet och är välkänd för många äldre Ängelholmsbor. Vissa av körens medlemmar har varit med ända från starten.  Kören bjöd på klassiska julsånger som Bered en väg för Herran, Hosianna, Det brinner en stjärna, Stilla natt, Jul jul strålande jul och även modernare musik som Benny Anderssons och Ylva Eggehorns Kärlekens tid.

”Många av de boende har uttryckt att det var en fin konsert. En boende har själv sjungit i kör tidigare i sitt liv och hon sjöng tyst med i alla låtarna. Hon blev starkt berörd efteråt när jag samtalade med henne. Vi har även en egen liten pianist här som är född 1925 och hon kände flera i kören och körledaren. Vår pianist spelar ofta för oss, både jazz och andra pianostycken. Hon underhöll kören en stund efter deras konsert, så de fick fin musik till kaffet och pepparkakan”, berättar Jonna Holmkvist som är arbetsterapeut på Bäckagården och arrangör för konserten. 

Se lite av adventskonserten