Nyheter

Hemtjänsten är fin här – Marianne, 86, har hemtjänst från Vardaga

Porträtt på Marianne i rosa tröja sittande i sitt hem.

Många äldre har idag hjälp från hemtjänsten. Det gör det möjligt att bo kvar hemma så länge som möjligt. I Stockholm finns det olika hemtjänstföretag att välja mellan och det kan vara svårt att veta vilket man ska välja.
– Jag är väldigt nöjd med hemtjänsten från Vardaga, säger Marianne.

Vardaga är ett hemtjänstföretag som har 11 verksamheter runt om i Stockholm. Marianne är 86 år och får hemtjänst från Vardagas team på Gärdet där hon bor. Vi träffar Marianne för att prata om hennes upplevelse av hemtjänsten och möts av fina vitsord.

– Jag har trivts väldigt bra med all hjälp jag får, hemtjänsten är fin här – det måste jag säga! Säger Marianne.

Tomas är kontaktperson

Marianne får hjälp med matlagning, disk och städ. Hon har en kontaktperson på Vardaga som heter Tomas. Han kommer till henne onsdag till söndag, morgon och lunch och fixar frukost och lunchmat till henne. Till middagen och på kvällen kommer en annan person som tillhör kvällspasset och hjälper Marianne. När Tomas är ledig på måndagar och tisdagar så jobbar en annan person under dagpasset.

– Det är trevligt att träffa andra också, fast jag är ju väldigt förtjust i min hjälp här. Han hjälper mig mycket, säger Marianne och nickar mot Tomas som sitter i soffan bredvid.

Marianne och Tomas har lagt upp dagsrutinerna tillsammans. Marianne tycker om att var uppe sent och sova länge därför kommer Tomas med frukosten först vid tio.

– Jag tycker att det är skönt att sova på morgonen så varför ska jag inte få göra det? säger Marianne och skrattar.

Många har en fördom om att hemtjänstpersonalen ofta är stressad och inte alltid har tid för sina kunder. Det har Marianne inte upplevt med personalen från Vardaga.

– Jag har aldrig upplevt någon stressad. För det mesta så har de ju alltid tid att sitta ner och prata lite. Det är trevligt och på det viset så känner jag mig egentligen aldrig ensam här.

Hon är nöjd med den hemtjänst hon får och tycker att Vardagas personal alltid är glada och trevliga.

– Jag är väldigt nöjd med Vardaga! Och det är ju bara att ringa – man får hjälp om det skulle vara något som skulle hända, eller om man måste iväg eller så, säger Marianne.

Hon fortsätter:

– All den personal som jag har haft att göra med är fantastiska. Jag känner mig lugn och trygg här.