Nyheter

Grattis Österbo – vinnare av Vardagas kvalitetspris!

Pristagare Österbo med diplom och blommor

Årets vinnare av Vardagas Kvalitetspris är äldreboendet Österbo i Lund. Priset delades ut vid en lunch på Hufvudsta gård där också kvalitetspris delades ut till Vardagas systerföretag Nytida med psykiatriboendet Källreda som vinnare.

”Österbo har ett väl utvecklat teamarbete och arbetar fokuserat med att hålla sig uppdaterade för att driva förbättringsarbete, exempelvis VR- och musikprojekten. Tillsyner och kundundersökningar visar på fina resultat över tid. Det personcentrerade arbetssättet tillsammans med stimulerande aktiviteter har gjort att Österbo lyckats minska lugnande läkemedel samt fallavvikelser vilket uppmärksammats med en prestigefull 2:a plats i Vårdförbundspriset”, motiverar Vardagas jury.

– Det känns helt underbart, jättekul och överraskande. Vi har känt oss lite slitna på sista tiden, vi har flyttat hela Österbo till nya lokaler, varit ute och föreläst och mycket annat. Så vi tänkte, jaja, vi åker väl till Stockholm också. Och så får vi priset! Nya lokaler, nya möbler, uppmärksamhet för vårt arbete med BPSD, kvalitetspris – 2017 blir svårt att toppa, säger verksamhetschef Birgitta Odell Carlsson, som tog emot priset tillsammans med medarbetarna Carolina Vargas Bjelk, Elin Nilsson, Janna Kaaneli och Madelen Nilsson.

På frågan om vad som gjort Österbo så framgångsrikt svarar alla i kör: Teamarbete! Och regionchef Thomas Persson konstaterade stolt att guldet nu är det hör hemma – i Skåne!

Hederspriser

Under dagen delades också hederspriser ut. I Vardaga gick hedersprisen till Klövedal – för sitt fokus på en meningsfull dag för de boende och Silverpark – för generellt hög kvalitet och speciellt på maten, som också belönats av White Guide för Årets Seniormåltid.