Nyheter

Grattis Brunkullan!

tårta med texten Brunkullan 20 år, glas med bubbel

Med bubbel, snittar av tunnbrödsstut på jämtländskt vis, tårta och musik firade Vardaga Brunkullan i Östersund sitt 20-årsjubileum på torsdagen. Finklädda boende och närstående i alla åldrar lät sig väl smaka.

Hösten 1997 stod Brunkullans äldreboende klart. Byggnaden var tidigare förskola och byggdes om till äldreboende 1997. Samma år började kommunen med upphandling av entreprenaddrift i äldreomsorgen. Vid varje upphandling sedan dess har Brunkullan blivit kvar i samma regi.

Verksamhetschef Annika Liljenberg och hennes medarbetare hade lagt ner ett stort jobb på att duka, fixa förtäring och ordna till jubileet. Brunkullan stod julpyntat och fint, med bubbel och snittar bredvid granen, när gästerna anlände. De 18 boende och ett 20-tal gäster minglade, smakade på läckerheterna och fick lyssna till livemusik med dragspel och fiol. Någon boende tog sig till och med en liten svängom med personalen dagen till ära.

Brunkullan är också en av medlemmarna i Vardagas exklusiva 100-klubb 2017. Det innebär att Brunkullan är ett av de boenden som kan visa på 100 procents brukarnöjdhet i Socialstyrelsens brukarundersökning inom äldreomsorgen i år. Så dubbelt grattis till härliga Brunkullan!