Nyheter

Gemensam insats skapar tillfällig lösning för de äldre efter branden i Ängelholm

Vardaga Villa Havsglimt

De drabbade i den stora branden på Solängens äldreboende i Ängelholm flyttar in i Vardaga Villa Havsglimt i Laholm. Genom gemensamt agerande mellan Vardaga, Ängelholms kommun och Attendo kunde de äldre lämna sin evakuering och redan under onsdagen flytta till Laholm.

Den tragiska branden på Solängens äldreboende i Ängelholm drabbade 39 omsorgstagare som bodde på äldreboendet. Genom snabbt handlande har Vardaga, Ängelholms kommun och Attendo, som driver äldreboendet, kunnat hitta en lösning för de äldre. Redan klockan 15 under gårdagen kunde de äldre lämna idrottshallen de evakuerats till för bussresa till Vardaga Villa Havsglimt i Laholm. Där kan omsorgstagarna flytta in tills vidare då Ängelholms kommun får möjlighet att hyra fastigheten av Vardaga.

– Vi är glada att vi kan hjälpa till i ett väldigt utsatt läge för omsorgstagarna, säger Ida Ek, regionchef för Vardaga Region Syd. Vi har inte öppnat verksamheten i Villa Havsglimt så det blir en smidig lösning där kommunen hyr lokalerna av oss och Attendo kan fortsätta bedriva verksamheten.

Överenskommelsen om den tillfälliga lösningen innebär att kommunen kommer att hyra fastigheten månadsvis av Vardaga.

Vardaga Villa Havsglimt är nybyggt med gemensam festsal, salong för hårvård och närhet till trädgård och naturpark. Boendet ligger vid den vackra kusten vid Skummeslövstrand. Fastigheten är inredd enligt Vardagas boendekoncept med fokus på nordisk design och är anpassat för de boendes fysiska behov. Färger och inredningsdetaljer grundar sig på forskning och evidens anpassade till det åldrande ögat och underlättar för personer med demenssjukdom att orientera sig på boendet.

Vill du komma i kontakt med verksamheten? Här är deras kontaktuppgifter