Nyheter

Frisörelever sprider glädje på Vardaga Silverpark i Täby

Kvinnlig personal fönar håret på kvinnlig boende

Mötet mellan gymnasieelever och de boende på Vardagas äldreboende Silverpark i Täby är höjdpunkten för många. Flera gånger om året förvandlas boendet till frisörsalong. De boende får möjlighet att bli fina i håret, få viktig beröring och tid för samtal.

Detta uppmärksammar lokaltidningen Mitt i Täby i ett stort reportage.

Var sjunde vecka kommer frisörelever från Täby yrkesgymnasium till Silverpark för att erbjuda de boende som så önskar en klippning eller en styling. Idén kom från en av eleverna och lärarna och äldreboendet hakade på.

Mitt i Täby beskriver att de flesta som får en klippning ser ut att njuta. Eleverna känner att deras insats uppskattas och de får bra träning inför sitt framtida yrke.

Silverparks aktivitetsansvariga Claire Max berättar att det har blivit fina och uppskattade möten mellan yngre och äldre. Det är viktigt att det kommer människor utifrån, att de boende får se nya ansikten och att det händer något nytt.

En boende berättar för tidningen att hon ofta längtar till att eleverna ska komma tillbaka. Det är så kul när de kommer hit och man får beröring och någon att prata med och så blir man väldigt fin. Allt som är lite annorlunda är kul, säger hon.

Kvinnlig personal klipper håret på kvinnlig boende
Kvinnlig personal fönar håret på kvinnlig boende
Kvinnlig boende med nyfriserat hår

Läs mer om Silverpark