Numera finns tidigare Nytida Furuvikens verksamhet på Vardaga Villa Havsglimt i Laholm. Det är ett nybyggt, specialinriktat boende för personer med psykisk och/eller fysisk funktionsnedsättning som är 30 år och äldre.

Vi har en särskild inriktning mot samsjuklighet och personer med stora omvårdnadsbehov, även av kroppsliga skäl, och erbjuder både korttidsvård och längre placeringar från hela Sverige.

Kvinna i ljust skjorta pratar med en man i  svart jacka och keps

Goda möten och gott bemötande

˗ De flesta av de som bor hos oss, liksom en stor del av personalen, kommer från tidigare Furuviken. Det gör att vi kan erbjuda samma goda omsorg till målgruppen som tidigare. Teamet börjar bli samkört och de boende trivs i sin nya miljö. Det uppstår goda möten mellan de boende, också mellan våningsplanen. De känner att de får ett gott bemötande här och uppskattar den fina inredningen enligt Vardagas inredningskoncept i nordisk design i de fräscha lokalerna, berättar Per Sundgren, verksamhetschef vid Villa Havsglimt.

˗ Våra boende har oftast en primär psykiatrisk problematik, där fysisk funktionsnedsättning tillkommit. Bakgrunden kan vara en hjärnskada orsakad av exempelvis sjukdom eller missbruk. Det är en målgrupp som kan ha svårt att hitta ett boende som fungerar för dem. Villa Havsglimt är ett bra alternativ. Vi har sjuksköterska och fysioterapeut på plats samt tillgång till arbetsterapeut samt avtal med näraliggande vårdcentral och psykiatrisk läkarkompetens, säger Per Sundgren

Fin miljö med goda möjligheter till aktivitet

Villa Havsglimt ligger nära havet vid Laholmsbukten, i sydligaste Halland vid gränsen till Skåne. Det är lätt att ta sig hit med tåg eller bil och nära till service, butiker och restauranger i Båstad.

˗ Här finns en av Sveriges längsta sandstränder. Vår duktiga aktivitetshandledare har börjat planeringen för sommarens utomhusaktiviteter och under vintern har vi bland annat ägnat oss åt bakning, bingo och måleri. De boende har haft en egen uppskattad vernissage med sin konst. Vi gör också bilturer i omgivningen. Våra boende är i åldrar från 33 till 80 år och det är viktigt att anpassa aktiviteterna utifrån deras olika behov och önskemål, säger Per Sundgren.

Läs mer om Villa Havsglimt