Nyheter

Danne Stråhed bjöd på härlig stämning på Villa Joneberg

Förra veckan vankades det konsert och grillkväll på Vardagas äldreboende Villa Joneberg i Simrishamn. Danne Stråhed kom på besök och bjöd på musik, allsång och härlig stämning.

– Många av de boende hade laddat upp för det här hela dagen, berättar Linda, sjuksköterska på boendet. Alla hade stenkoll på att Stråhed skulle komma hit, vilket verkligen märktes när det blev trängre och trängre i vår stora gemensamhetslokal.

Danne Stråhed heter egentligen Dan Stråhed, och är en folk- och dansbandsmusiker från Malmö. Senast är han känd för sitt bidrag “Hallabaloo” i Melodifestivalen 2022, där han gick till semifinal. Men hans äldre låtar, som knyter an till havet och Österlen, är de mest populära på Villa Joneberg.

– Det känns jättekul att bidra till glädje på det här sättet, säger Dan Stråhed. Att sjunga för de äldre, och med de äldre, känns extra bra i hjärtat.

En bar hade ställts upp och det serverades vin, drinkar och tilltugg – som senare fortsatte i en grillkväll.

– Det är så värdefullt sådant här, säger John, verksamhetschef. Mitt i veckan dessutom! Jag tjatar mycket om enkelhet, men det är så det ska vara – enkelt! Enkelt att få värde i livet. Lite musik och något gott att ha i glaset ger så mycket.

Danne Stråhed sjöng många av hans äldre låtar, som knyter an till havet och Österlen.
I baren serverade personalen drinkar, vin och tilltugg.
En del blev pigga på att dansa till livemusiken.
Danne Stråhed bjöd, förutom musik, även på dans, historier och humor.
Det blev en eftermiddag med glatt humör för både de boende och personalen.