Nyheter

Bryggdans och bad i härliga Halland för boende på Vardaga Ekhaga

En boende dansar på ett trädäck tillsammans med en medarbetare

På Vardagas äldreboende Ekhaga i Kungsbacka tog medarbetare och boende tillvara sensommarens fina dagar med utflykt till Lerkilsbadet i början av september.

Det bjöds på dragspelsmusik och dans på bryggan, möjlighet att bada, extra goda smörgåsar, vin och kaffe med bullar.

Eftersom Ekhaga är ett stort äldreboende, delades utflykten upp på två dagar.

– Vi hade verkligen tur med vädret! Prognosen lovade först regn, men istället fick vi två soliga dagar på stranden. Det blev mycket lyckat, med många samtal och minnen. Våra boende och medarbetarna uppskattade det verkligen, berättar Kattis Olsson, en av Ekhagas två aktivitetssamordnare.

Dans och bad

Det dansades friskt på bryggan och en del passade på att bada i havet. Några föredrog att vada i strandkanten med bara fötter. Lerkilsbadet är populärt och en grupp pensionärer som bor i området brukar träffas på stranden. De var där även vid Ekhagas besök och bjöds in till samtal och en kopp kaffe.

–  Det blev ett fint möte. Båda dagarna var även en grupp skolungdomar där och fiskade, vilket var trevligt att titta på. Flera anhöriga följde med till Lerkilsbadet och musiken lockade dit flera förbipasserande, säger Kattis Olsson.

Media uppmärksammade också den trivsamma utflykten. Både Kungsbackaposten och Norra Halland på plats och intervjuade boende och medarbetare från Ekhaga.

äldre man dansar på brygga tillsammans med medarbetare
fikapaus på bryggan äldre damer med rullator medarbetare