Nyheter

Bandet klippt på Villa Solhem

Vardagas äldreboende Villa Solhem invigs av Erik Slottner, äldre- och trygghetsborgarråd i Stockholm stad, Lena Hoffberger, styrelseordförande i Ambea, och Karin Johansson, verksamhetschef Villa Solhem utomhus genom att klippa ett band

Villa Solhem förklarades invigt av Erik Slottner, äldre- och trygghetsborgarråd i Stockholm stad. Här flankeras han av Lena Hofsberger, styrelseordförande i Ambea (till vänster), och Karin Johansson, verksamhetschef Villa Solhem (till höger). 

Nu är Vardagas nya äldreboende Villa Solhem i Spånga officiellt invigt. I gassande solsken klipptes bandet av Stockholms äldre- och trygghetsborgarråd Erik Slottner (KD).

– Stockholm står inför en ökning av antalet äldre och därmed behov av fler boenden. Vi ser att privata utförare som Vardaga kan utveckla omsorgen, sa Erik Slottner.

Villa Solhem ligger centralt i Spånga. Här finns 57 lägenheter för äldre med demenssjukdom eller kroppsliga besvär samt generösa utrymmen för umgänge, egen hårsalong och trädgård med växthus. Maten lagas på plats på boendet.

Erik Slottner berömde byggnaden och den hemtrevliga atmosfären. Samtidigt underströk han att det viktigaste för omsorgen är medarbetarna – och att han fått ett mycket gott intryck av verksamhetschef Karin Johansson.

– Här på Villa Solhem ger vi en omsorg med omtanke, integritet och valfrihet – och vi utgår alltid från varje persons individuella behov och önskemål, sa Karin Johansson.